Després de diverses reunions on-line de la Junta directiva de L’Embarcada amb els responsables de la Festa Major 2020, grups culturals de la vila, i l’Ajuntament del Vendrell, davant la situació de risc i mesures oficials per la prevenció del COVID-19, s’ha decidit no participar en la cercavila amb el format habitual de balls i música al carrer, tanmateix que el pressupost estalviat des de l’Ajuntament, sigui dirigit als sectors de la vila més afectats econòmicament.

Comunicat de la Comissió de Cercavila

La Comissió de Cercavila, integrada pels balls, imatgeria, colla castellera i banda de música de la vila, va ser creada al 2008 i és l’encarregada d’organitzar els actes on participa tot el conjunt del seguici popular del Vendrell, a més de tenir l’escomès de vetllar pel bon desenvolupament d’aquests. Són uns actes que, principalment, es concentren durant la Festa Major de Santa Anna i la Fira de Santa Teresa. Amb la seva creació, es buscava crear un espai assembleari entre entitats, un pont que potenciés la interrelació, la cohesió, l’autonomia i la presa de decisions de qualsevol aspecte relacionat amb l’organització i el funcionament de les diverses cercaviles.

En l’actual situació en la qual ens trobem, derivada de la crisi sanitària de la COVID-19, i essent conscients de la dificultat de celebrar una Festa Major tal com l’hem entès fins ara, hem decidit no realitzar les nostres sortides habituals. Els motius que ens han fet prendre aquesta trista però responsable decisió són la impossibilitat de mantenir les mesures de seguretat recomanades per les autoritats sanitàries entre els membres de diversos grups (la majoria dels infantils i un gran nombre dels adults) i la dificultat de portar a terme les nostres actuacions amb mascareta i amb la distància de seguretat recomanada. Com a conjunt, en el moment en què un grup no pot realitzar amb normalitat i seguretat la seva actuació, ens veiem amb la responsabilitat de prendre una decisió unànime.

Tanmateix, i sent coneixedors que aquest any només rebrem el 50% de la subvenció, reclamem que l’altra meitat d’aquesta es destini a la Regidoria de Serveis Socials i que se’ns informi del destí final d’aquest import. També cal destacar que durant les pròximes setmanes comunicarem els actes simbòlics que realitzarem i en els quals ja estem treballant. 

Per últim, no volem finalitzar el nostre comunicat sense agrair de tot cor la ingent tasca i l’habilitat que han tingut els Administradors de Santa Anna 2020 en reprogramar diverses vegades la Festa Major, segons els ha anat obligant la situació actual i dedicant tot el temps i esforços necessaris.

Només ens queda donar-vos tot el nostre suport en les setmanes que queden fins que arribi la nostra festa gran i demanar, si així vosaltres ho desitgeu, que us nomenin Administradors de Santa Anna 2021. Moltíssimes gràcies Anna, Mireia, Anna, Dani, Pep i Xavier! I ara més que mai, visca la Festa Major del Vendrell!